[Can Baró] La Festa Major no es retalla!

La Comissió de Festes del Barri de Can Baró,

Reunits al Casal de Barri Pirineu, a dilluns 9 de maig, a la reunió del tancament del programa de festa major del barri, compareix un representant municipal del districte d’Horta-Guinardó, i comunica el retall en l’aportació d’ìnfrestructures, element bàsic i imprescindible per desenvoluapar la Festa.
Aquesta retallada, d’un 10 per cent sobre el pressupost de la Festa Major 2010, però d’un 30 per cent sobre la del 2009 ( o sobre les festes majors que hem programat del 2005 al 2009).
Cal tenir present que es pren com a punt de referència el pressupost de la Festa Major de 2010, tenint present que aquesta darrera festa va contemplar només un cap de setmana per motius de força major com obres al barri, calendari …. Conseqüentment, generant menys despesa en els costos de la Festa Major, per tant, no sent equitatiu contemplar aquest pressupost com a precedent per aplicar la retallada.
Perquè durant anys el districte ens ha permès fer festes majors que duraven 15 dies i ara no ho contempla? Perquè la rigidesa de només analitzar els actes de l’any passat? Perquè no ens ha comunicat el plantejament rígid i tancat desde un inici? Ens reunim desde el mes de novembre i el distrcte sabia que treballavem programant dos caps de setmana.
Aquesta retallada amb pocs dies d’antelació,ens ha obligat a eliminar activats programades, excloent així entitats del propi territori a no permetre a tothom participar-hi plenament i activament.
També esmentar que any rere any hi hagut consens entre el Districte i la Comissió de Festa Major de Can Baró en la dotació d’infrestructures, i aquest any no entenem el perquè de la imposició de la retallada, sobretot perquè historicament el barri de Can Baro ha sigut coherent i s’ha adaptat a les necessitats que s’han plantejat des del districte (hem ajustat les infraestructures, hem reduït despeses, ens hem autotransportat material per abaratir costos, hem ajuntat actes per aprofitar infraestructures…).
Com a  barri petit que som ens afecta molt més la retallada, i ens és més difícil d’assumir que a altres territoris amb més recursos per a gestionar-la.
No està de més recordar també que en aquest procés hi ha un cost social significatiu, i malauradament, no quantificat en els pressupostos, que és el voluntariat dels veïns i veïnes del barri que han participat de forma col·lectiva i desinteressada en les tasques de: moure tanques, cadires, tarimes, fer difussió, etc. i aixó produeix un gran sentiment de decepció envers la situació actual en la que ens col·loca el Districte.
Donats aquests arguments, i juntament al sentiment d’aïllament i abandó que arrosseguem com a barri, la comissió en ple ha decidit ajornar DE FORMA IRREVOCABLE la Festa Major, donant lloc a l’aplaçament de la festa a setembre de 2011, per tal de poder-nos reorganitzar, reformular-la, i dotar-la de la dignitat que es mereix la nostra Festa Major.
Per tal de fer extensa aquesta situació a la totalitat dels ciutadans del barri, convoquem una assemblea informativa per totes les entitats i persones de Can Baró el dijous 19 a les 19.30h al casal de Barri Pirineu.
Comissió de Festa Major  
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.